söndag 8 augusti 2010

Gurk- och dalbana

Det här är en förrätt som jag har kommit på, en "gurk- och dalbana". En bit gurka är en berg- och dalbanevagn, och spåren är grissini. Oliverna är gubbar som åker.

Gurk- och dalbana
6 pers

2 stora gurkor
12 grissini
12 oliver (+ några fler vid sidan)
1 dl creme fraiche
2 tsk curry
2 msk tomatpure
Skär av ändarna på gurkorna, och dela varje gurka i 3 delar. Skär ut två små bitar ur varje stor gurkbit så att det liksom blir säten. Skär av en bit under gurkan, så att den står stadigt på "spåren". Lägg 2 grissini på varje tallrik och ställ gurkbiten på. Lägg de avskurna bitarna bredvid, så kan man doppa dem i såsen. Sätt 2 oliver på "sätena" och några extra oliver bredvid. Dela upp creme fraichen i två skålar och blanda den ena med curry och den andra med tomatpure. Lägg såserna i små glas på varje tallrik.

4 kommentarer:

  1. 11 aug. 2010
    Jag har ätit den här rätten. Den serverades som förrätt vid middagen i fredags hemma hos Gustav. Maten var vackert upplagd. Såserna var jättegoda.
    Hälsningar farmor Birgit

    SvaraRadera
  2. En sån fin gurkrätt. Vi är imponerade här i köket. Och en sån jättefin hemsida!
    Hälsningar från Kjerstin och Lotta i köket

    SvaraRadera